Choď na obsah Choď na menu
 


Mandlová bábovka

7. 6. 2019

Ingrediencie

3 kusy vajicka
3⁄4 šálky trstinový (kryštálový) cukor
1 kus vanilkový cukor
100 gramov masla
200 gramov mleté mandle alebo orechy
1 1⁄2 šálka polohrubej (bezlepkovej, celozrnej) múky
1 balík prášok do pečiva
250 millilitrov kyslej smotany

Inštrukcie

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Primiešame k nim vlažné roztopené maslo. Múku zmiešame s mletými mandľami a práškom do pečiva a na striedačku s kyslou smotanou,  primiešavame pri nižších otáčkach k vyšľahanej hmote. Hmotu preložíme do bábovkovej formy, ktorú sme dôkladne vymastili a vysypali múkou. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 55 -60 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.