Choď na obsah Choď na menu
 


Banánová strežka

7. 6. 2019

Ingrediencie

2 balíky BB (obdobných) keksov
250 gramov mascarpone
250 gramov Tvaroh
250 millilitrov smotany na šľahanie
2 kusy žltka (nepovinné)
1 kus vanilkový cukor
1 polievková lyžica med (práškový cukor)
2 kusy banány
100 gramov horkej čokolády

Inštrukcie

Smotanovo tvarohová náplň:

Mám rada žltka v kréme, vy túto časť môžete smelo vynechať. v Malom hrnci, ideálne vo vodnom kúpeli, alebo priamo na teple za rýchleho miešania uvaríme kašu zo žltok a cca 80 ml smotany na šľahanie. Hneď ako začne hustnúť dáme dole z tepla, preložíme do inej misky a necháme vychladnúť.

Mascarpone vyšľaháme s cca 90 ml smotany na šľahanie, vanilkovým cukrom a medom ( práš. cukrom) Začíname na nižších otáčkach, postupne zvyšujeme, pozor na prešľahanie. Do hustého krému na nižších otáčkach primiešame tvaroh a na záver už len ručne zľahka žltkovú kašu.

Plnenie:

Sušienky rozložíme na papier na pečenie v troch radoch na šírku. Rozotrieme na nich tenkú vrstvu krému, opatrne, tak aby nám ostali pokope. Na ne uložíme druhú vrstvu sušienok, môžete použiť aj kakaové.  Na ne rozotrieme hrubšiu vrstvu krému. Na stredné sušienky uložíme banány. opatrne spolu s papierom, priklopíme bočné sušienky k banánom. Dáme stuhnúť do chladničky.

Ganache:

Smotanu na šľahanie zohrejeme do varu, zalejeme ňou kúsky čokoládyNecháme chvíľu postáť, premiešame a polejeme ňou koláčik. Opäť dáme stuhnúť do chladu, na pár hodín, aby zmäkli sušienky, stuhla náplň.