Choď na obsah Choď na menu
 


Nepečená maková torta

7. 6. 2019

Ingrediencie

1 šálka ďatlí namočených vo vode
1 šálka kokosu
100 gramov mletých orechov
2 polievkové lyžice kakaa
250 gramov jemného tvarohu(plnka)
250 gramov mascarpone(plnka)
1 šálka mletého maku(plnka)
1 polievková lyžica medu(plnka)
ovocie na ozdobu

Inštrukcie

1. Datle si s troškou vody vymixujeme na ďatlovú pastu. Pridáme mletý kokos, kakao a pomleté sušienky. Vznikne nám cesto, ktoré sa môže trošku drobiť.

2. Tortovú formu s priemerom cca 20 cm si vystelieme papierom na pečenie a utlačíme do nej korpus. Dáme do chladničky.

3. Pripravíme si plnku. Vymiešame všetky ingrediencie. Dosladíme podľa chuti.

4. Plnku navrstvíme na korpus a dáme na noc do chladničky.

5. Zdobíme veľkou kôpkou čerstvého bobuľového ovocia.

TIP: Ak nemáš ovocie, môžeš medzi korpus a plnku natrieť domáci džem, aby si nahradila ovocnú zložku.