Choď na obsah Choď na menu
 


Broskyňová torta

17. 5. 2019

Všetko čo k tomu potrebujeme : 

80 g

Palmarín

120 g

múka polohrubá

150 g

cukor práškový

2 ks

šľahačka prášková

1 lyžica

kakao

700 ml

broskyňový kompót

3 ks

broskyňa - čerstvá

6 ks

vajcia

300 ml

mlieko

 

 

Postup:

 

  • 1. Príprava cesta: Žĺtky vymiešame so zmäknutým Palmarinom a práškovým cukrom do peny. Pridáme po lyžiciach preosiatu múku, kakao a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto zmiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Upečieme pri 180°C asi 20 minút. 

  • 2. Upečený korpus necháme vychladnúť a pokvapkáme šťavou z broskyňového kompótu.

  • 3. Príprava krému: Vyšľaháme si šľahačku podľa návodu na obale. Opatrne do nej zamiešame pokrájané broskyne (z kompótu) a potrieme ňou korpus.   

  • 4. Čerstvé broskyne nakrájame na tenké pláty a rozložíme na vrch torty.