Choď na obsah Choď na menu
 


Kokoaové laskonky

7. 6. 2019

Ingrediencie

Cesto :
6 kusy vaječný bielok
330 gramov kryštálový cukor
100 gramov praskový cukor
170 gramov kokos struhany
Plnka :
500 gramov maslo
1 plechovka karamelové salko

Inštrukcie

Cesto :bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom nad parou do tuhej peny(cca.15 minút). Sneh necháme vychladiť.Do snehu zľahka vmiešame kokos s práškovým cukrom.                               Pečenie :  na plech vystlaný papierom na pečenie položíme šablónu na  laskonky.Lyžicou do otvorov na šablóne dáme po troche cesto a stierkou zarovnáme do hladka.Šablonu odstránime,postup opakujeme.Pečieme 15minút pri 130°C potom teplotu stiahneme na 80°C pootvoríme dvierka  a sušíme cca.30minut.Dobre upečené laskonky sa pekne odlepia od papiera na pečenie.                                                                                                                                       Plnka : maslo vyšľaháme s karamelovým salkom na hladký krém.                                           Dokončenie : laskonky naplníme zdobiacou špičkou krémom